Få en flot græsplæne med Plæneluftning

Du kan her læse om hvorfor en græsplæne skal luftes, hvad græssets behov er og hvad konsekvensen ved ikke at gøre det er. Vores maskiner til luftning løsner både højt og dybt i jorden, og på en måde så du efter et par dage slet ikke kan se på græsplænen, at vi har været der.

Bestil plæneluftning

Fordele ved plæneluftning

Med hjælp fra Havetromlen får du med en plæneluftning, på meget kort tid , skabt en løsere jord som græsset bedre kan gro og næres i. Giv din græsplæne samme grundige behandling, som en golfbane får.

  • Græsset vokser bedre
  • Større modstand mod mos og ukrudt
  • Vand drænes væk fra Græsplænen

Pris for plæneluftning

Vi giver din plæne et struktur løft. Vi løsner jorden i græsplænen både i dybden og i overfladen. Vi kommer overalt i Danmark (med undtagelse af ikke-brofaste øer).

1395 kr. + 1 kr. pr. m2

Ved større arealer indhent tilbud.  Bestil plæneluftning nu>

Mængderabat: Spar op til 25%

Vælg en fast, årlig aftale på vores ydelser og få 15% i rabat. Ved en fast aftale på 4 ydelser eller mere, får du en rabat på 25%.

Hvorfor vælge Havetromlen?

Simple priser og rabat

Vi kan tilbyde de bedste priser, som bliver mere fordelagtige, jo mere du bestiller. Vælger du en abonnements aftale, skal du ikke spekulere mere over hvem, hvad og hvornår. Havetromlen ordner det hele.

Z

Saml dine ydelser ét sted

Modsat mange af vores kollegaer tilbyder vi ikke blot én ydelse. Vi har samlet alle de vigtigste ydelser indenfor for pleje af græsplæner, rensning og algebehandling af flisearealer + meget mere.

T

Fuld gennemskuelighed

Vi har helt forenklede priser med fuld gennemskuelighed. Fordelene er åbenlyse. Kender du dit areal, behøver du ikke vente på et tilbud fra os. I vores prisliste kan du selv se og udregne din pris med det samme.

spørgsmål & svar

hvad er og gør plæneluftning?

Med en plæneluftning laver vi huller ned i jorden over hele græsplænen i varierende dybder. Vi arbejder i dybder fra 5 til 15 cm. Formålet er at løsne jorden så græssets rødder lettere kan brede sig og dermed få den ønskede vækst. På den måde sikrer vi at græsset har de bedste betingelser i kampen mod mos og ukrudt. Hullerne sikrer også at regn og næring når helt ned til rødderne, selv ved mindre nedbørsmængder. Sidegevinsten er at overfladevand i større mængder ikke samles på græsplænen, men synker hurtigt ned i jorden. Metoden er meget brugt i f.eks. England og USA og vinder frem i Danmark også. Det optimale er en til to plæneluftninger om året alt efter hvor hård belastning græsplænen er udsat for.

Vi tilbyder også at tromling af græsplæne ifmb. bestilling af plæneluftning 

Hvordan foregår en plæneluftning?

Med spyd der laver dybe og mindre dybe huller i jorden, løsnes al jorden.

hvornår ofte skal man plænelufte?

For at bibeholde en flot og tæt grøn græsplæne, bør det foretages 1 gang om året. Er der forekomster af mos, eller begynder græsplænen at have et lysegult skær i bunden, måske bliver den vissengul de første dage efter du har slået den, så er det på høje tid at få luftet græsplænen.

Kan plæneluftning fjerne mos?

Ved mindre forekomster af mos, er det i højsommeren set at mosset forsvinder. Det mest optimale er dog at kombinere en plæneluftningen med en vertikalskæring. Det giver græsset en fordel i forhold til at brede sig og derved holde mosset borte.

Hvad er forskellen på en plænelufter og vertikalskærer?

Begge maskiner er vigtige værktøjer i vores arbejde med pleje af vores kunders græsplæner. Plænelufteren løsner joden ned til 150 cm. dybde så vand og næring kan trænge ned til rødderne, og videre ned i jorden. Ved vertikalskæring laves der lodrette snit i en roterende bevægelse ned i de øverste lag af græsset og jorden. Vertikalskæren fjerner mos og dødt græs så græsset står tilbage.

skal jeg vælge plæneluftning eller vertikalskæring til græsplænen?

Har du ikke problemer med mos og ukrudt, så vælg bare en plæneluftning for at sikre en bedre og tættere vækst med et styrket rodnet. Er der mos og ukrudt i græsplænen, vil vi anbefale begge dele. Dels lades græsset tilbage med forbedrede muligheder for vækst, samtidig giver luftningen løsere jordforhold som er befordrende for ny og solid vækst hos de eftersående græsfrø.

Opfylder jeres plænelufter udstyr miljøkravene?

Der er ikke miljøkrav til plæneluftere.

Hvor ofte anbefaler i en plæneluftning?

Vi anbefaler 1 årlig plæneluftning til private græsplæner.

Læs hvad kunderne siger

v

Tak for gødning og luftning af min græsplæne. Nu vokser den flot og grønt igen. Når jeg tilbringer så meget tid i haven er jeg utrolig glad for at den er præsentabel og grøn.”

Carsten, Blans

v

Hej Havetromlen. Tak for luftning af min græsplæne. I har sparet mig for en del penge, da jeg var på nippet til at genanlægge den. Jeg vil gerne tilføje det til de andre to årlige ydelser jeg køber hos jer.

Bjarne, Hesselager

v

“Nu er min græsplæne flot og præsentabel igen. Utroligt hvad en græsplæneluftning kan gøre. Jeg vil gerne have at I gør det for mig hvert år når I alligevel giver mit tag algebehandling.”

John, Ringkøbing